Karosszéria javítás

Teljeskörű kárügyüntézés

16 Magyarországi biztosító szerződött partnerei vagyunk, amely lehetővé teszi és egyben megkönnyíti a kárügyintézés és kárrendezés folyamatát, függetlenül attól, hogy Ön a károsult, vagy a károkozó. Cégünk finanszírozza a karosszéria javítást, autófényezést, egyéb alkatrész költségeket, melyet majd a biztosítókkal később elszámolunk. Megkönnyítjük az ügyintézést abból a szempontból, hogy Önnek a meghatalmazáson kívül semmilyen adminisztatív jellegű egyéb teendője nincs. Cégünk Ön helyett intézi a károkozó felelősségbiztosítójával kapcsolatfelvételt,  kárfelvételt és a pótszemlét is.

Mi a teendőm ebben az esetben?
A biztosítási kötvényt, forgalmi engedély, a baleseti bejelentő lapot és az iratait hozza magával.
Cég esetén az aláírási címpéldány és cégkivaontra lesz még szükség.

Hogyan történik a kárfelvétel?
Kötelező gépjármű felelőség biztosítás kárbejelentéskor tisztázzuk a jogalapot és a fedezet.
CASCO esetén a díjfizetést és az önrészt. (csak akkor fizet a biztosító, ha az önrésznél nagyobb a keletkezett kár)
A biztosítótól kirendelt kárszakértő rögzíti a látható sérüléseket és a sérült elemeket, alkatrészeket.
Azok a sérült elemek, amelyek csak megbontás után láthatóak (pl: nyúlvány, oszlopok), ott pótszemle szükséges.

Egyéb sérülésekből, önhibából keletkező karosszéria sérülések javítása.

A sérült gépjármű sérülésének mértékétől függöen elsősorban un. belső kárfelmérés történik. Itt felmérjük a keletkezett kár mértékét, a helyreállításhoz szükséges alkatrészek listáját és egy előzetes kalkulációt készítünk mind az alkatrészekre, a munkadíjra és az egyéb járulékos költségekre vonatkozóan. Itt alternatívát biztosítunk Ügyfeleinknek, melyben döntést hozhat a javítás árkalkulációja során, milyen alkatrészek kerüljenek cserére azok közül, amik egyébként egyengethetőek, javíthatóak lennének. Itt a megmenthető műanyag elemek, pl: műanyag lökhárító javítás, műanyag zárhíd, hűtőmaszk, amik később egyébként is fényezésre kerülnek. Az így meghatározott költség akár -30-50% megtakarítást is jelenthetnek, márkától, típustól függően.

Korrózió okozta kár

Az idő múltával minden gépjármű a korrózió hatására elrohad, illetve fém szétválás okozta kár keletkezik.

Korrózió helyreállítás
Első sorban a teljes korrózió áltál érintett felületet felmérjük. Miután ez megtörtént a sérült, illetve a hibás felületet eltávolítjuk. Amennyiben a hibás felület alatt több réteg lemez is helyezkedik és az is sérült, úgy aztis el kell távolítani (ha nem sérült a felület, teljes körű üregvédelmet képzünk). Miután a fent említett helyreállítás bekövetkezett, az eltávolított karosszéria elem tökéletes mását a megfelelő anyagból elkészítjük és az előírt technológiával visszahelyezzük. A javítást érintő területen és annak vonzáskörzetében utólagos alvázvédelmet végzünk. (Ha küszöb javítás esetén a teljes küszöb felülete cserére kerül, akkor un. kőfelverődést gátló anyaggal kezeljük.)

Fényezés

Vállaljuk motorkerékpárok, személyautók és kisteherautók tejleskörű fényezését hőkamrás fényezőkabinnal, 3,5 tonnáig.
Akár karambolos helyreállítás utáni fényezésről, akár lepattogzott, megfakult lakkról, kőfelverődés javításáról, vagy karcolás okozta javításról legyen szó.
Az autó fényezéséhez az autó színkódja alapján a színkeverés számítógéppel történik.
Munkatársaink a festékgyártók által tartott folyamatos szakmai képzéseken vesznek részt.
Így tudják számunkra biztosítani a mindíg naprakész technológiai lépéstartást a felhasznált anyagokkal és eszközökkel.

Kapcsolatfelvétel